12 mei 2020

Sky Princess en Seadream I met flinke vertraging in Rotterdam aangekomen

Het cruiseschip Sky Princess is maandag rond middernacht gearriveerd bij Cruise Port Rotterdam. Oorspronkelijk zou het vierde schip van Princess Cruises in de Royal-klasse al om 07:00 uur ’s ochtends aanmeren aan de Holland Amerikakade, maar de slechte weersomstandigheden gooiden roet in het eten. Het is het tweede cruiseschip in korte tijd dat bemanning van de Holland America Group (bekend van de cruisemerken Holland America Line, Princess Cruises en Seabourn) in Rotterdam komt repatriëren.

In totaal gaat het om 100 Europese bemanningsleden die naar huis worden gebracht. Ze worden na aankomst van het schip opgehaald en weggebracht naar een doorreis- of eindbestemming in georganiseerde volgorde. Dit gebeurt in overleg met de autoriteiten en conform de thans geldende stringente hygiëne maatregelen. De komst van deze schepen is door alle autoriteiten goedgekeurd. Alles gaat conform de huidige verscherpte regels van de RIVM.

“Havenbedrijf vindt het belangrijk dat bemanning kan repatriëren en verleent daar graag zijn medewerking aan”, aldus havenmeester René de Vries.

Volgens de oorspronkelijke planning zou de Sky Princess dinsdag 12 mei om 15:00 uur weer vertrekken uit Rotterdam. Of dat gezien de huidige omstandigheden nog steeds het geval is nog onbekend.

Twee uur voor de Sky Princess meldde ook de Seadream I van Seadream Yacht Club zich in de Rotterdamse haven. Het ultra-luxe cruiseschip in jachtstijl is onderweg naar Noorwegen en maakt in de Waalhaven een korte stop om te bunkeren en te worden bevoorraad.

De komende dagen zullen nog meer cruiseschepen Nederland aandoen o.a. voor repatriëring. Het gaat om de Nieuw Statendam (12 mei), Seabourn Ovation (13 mei) en Zaandam (14 mei). Klik hier voor meer detailinformatie over hun komst.