07 januari 2022

Royal Caribbean vaart in zomer 2023 met 9 schepen in Europa

Royal Caribbean International heeft haar Europese zomerprogramma van 2023 onthuld. De Amerikaanse cruisemaatschappij zal in Europa actief zijn met 9 cruiseschepen die meer dan 25 landen zullen bezoeken. Cruisereizigers hebben de keuze uit 35 routes die variëren van 6 tot 13 dagen van Reykjavik, IJsland, tot Tel Aviv, Israël en alles daartussenin vanaf mei 2023. De nieuwe Europese cruises zijn inmiddels boekbaar.

Tot de 9 schepen behoren o.a. twee terugkerende favorieten, de Odyssey of the Seas vanuit Rome (na haar debuut in 2021) en Anthem of the Seas vanuit Southampton. Hoogtepunten van deze schepen zijn onder meer Playmakers Sports Bar & Arcade, botsauto’s in SeaPlex, het grootste binnen- en buitenactiviteitencomplex op zee, North Star – het hoogste uitkijkplatform op een cruiseschip – en de skydiving-simulator, RipCord by iFly.

Ook het laatste Oasis-klasse schip Symphony of the Seas behoort tot het aanbod in Europa met cruises vanuit Rome en Barcelona. Het schip wordt gekenmerkt door de zeven verschillende buurten, de Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee; beroemde Broadway-shows en originele producties op ijs, water, toneel en lucht; en meer dan 20 verschillende restaurants, bars en lounges.

Highlights routes:

 • Odyssey of the Seas – vanuit: Rome (Civitavecchia)
  Een van Royal Caribbean’s nieuwste schepen, Odyssey, keert terug na haar eerste zomer in de regio. Cruisereigers kunnen kiezen uit 8- tot 10-daagse cruises vanuit Rome naar Napels; de Griekse eilanden en Turkije en 13-daagse ‘Holy Land’ cruises naar Limassol (Cyprus), Efeze (Kusadasi, Turkije) en Jeruzalem (Israël).
 • Symphony of the Seasvanuit: Barcelona en Rome
  Oasis klasse schip, Symphony vaart in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee. Het gaat om 8-daagse cruises vanuit Barcelona of Rome naar o.a. Napels, Florence, Palma de Mallorca en de Franse Provence.
 • Serenade of the Seas – vanuit: Barcelona
  Serenade krijgt Barcelona als thuishaven. Het vaart 9-daagse routes naar het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee, 13-daagse cruises naar de Griekse eilanden en 6-daagse cruises naar Italië en Frankrijk.
 • Explorer of the Seas – vanuit: Venetië (Ravenna)
  Nieuw vanuit het Italiaanse Ravenna zal Explorer de Egeïsche Zee verkennen. Het zal o.a. Olympia in Griekenland, de geboorteplek van de Olympische Spelen, voor de eerste keer aandoen. De 8-daagse cruises gaan naar de Griekse Eilanden, maar ook bestemmingen als Kotor (Montenegro) en Chania (Kreta).
 • Brilliance of the Seas – vanuit: Rome (Civitavecchia), Venetië (Ravenna), Athene en Barcelona
  Brilliance zal routes varen vanuit Italië, Griekeland en Spanje. Cruisereizigers kunnen kiezen om hun cruise naar het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee, Griekse Eilanden en de Adriatische Zee te starten uit 4 Europese steden. De 8-daagse cruises gaan van Rome naar Athene, Athene naar Venetië, Venetië naar Barcelona en Barcelona naar Rome.
 • Rhapsody of the Seas – vanuit: Haifa (Israël) en Limassol (Cyprus)
  Rhapsody wordt het eerste schip van Royal Caribbean dat vanuit Limassol en Haifa gaat varen in 1 seizoen. Het betreffen 8-daagse cruises naar Turkije, Israël en Griekenland, waarbij voor de eerste keer Skiathos en Thessaloniki in Griekenland worden bezocht. Vanaf september staan er 5- en 6-daagse cruises vanuit Haifa gepland naar Cyprus en de Grieke Eilanden.   
 • Anthem of the Seas – vanuit: Southampton
  Anthem zal voor het derde achtereenvolgende jaar Southampton als thuishaven krijgen. Op het programma staan 8-daagse avonturen naar Spanje en Frankrijk en de Noorse fjorden. Nieuwe bestemmingen voor Anthem zijn Maloy en Haugesund in Noorwegen en Cork in Ierland. Langere 12- en 13-daagse cruises gaan naar bestemmingen als Lissabon (Portugal), Vigo (Spanje) en de Canarische Eilanden.
 • Voyager of the Seas – vanuit: Kopenhagen (Denemarken) en Stockholm (Zweden)                              Voyager keert terug naar Noord-Europa met Kopenhagen en Stockholm als thuishaven. Het biedt een mix van 8- tot 12-daagse routes aan naar Scandinavië, Estland en Rusland.
 • Jewel of the Seas – vanuit: Amsterdam
  Jewel zal de gehele zomer vanuit Amsterdam 13-daagse cruises varen naar de poolcirkel, Britse Eilanden, IJsland en Ierland. Klik hier voor meer informatie.
De 2023 zomercruises van Royal Caribbean zijn reeds boekbaar. Vraag een gratis offerte aan bij:

 

Cruise met Spectrum of the Seas vanuit Shanghai – 5 nachten


Schip: Spectrum of the Seas
Route: Shanghai / Fukuoka / Nagasaki / Shanghai
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 903

Cruise met Freedom of the Seas vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Freedom of the Seas
Route: Miami / CocoCay / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 764

Cruise met Allure of the Seas vanuit Port Canaveral – 4 nachten


Schip: Allure of the Seas
Route: Port Canaveral / Nassau / CocoCay / Port Canaveral
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 979

Cruise met Independence of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Miami / CocoCay / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 867

Cruise met Mariner of the Seas vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Mariner of the Seas
Route: Galveston / Puerto Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,034

Cruise met Grandeur of the Seas vanuit Tampa – 4 nachten


Schip: Grandeur of the Seas
Route: Tampa / Cozumel / Tampa
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 528

Cruise met Spectrum of the Seas vanuit Shanghai – 5 nachten


Schip: Spectrum of the Seas
Route: Shanghai / Nagasaki / Kagoshima / Shanghai
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 868

Cruise met Independence of the Seas vanuit Miami – 5 nachten


Schip: Independence of the Seas
Route: Miami / CocoCay / Cozumel / Miami
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 894

Cruise met Mariner of the Seas vanuit Galveston – 5 nachten


Schip: Mariner of the Seas
Route: Galveston / Puerto Costa Maya / Cozumel / Galveston
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,040