03 februari 2022

Rederij Sea Cloud Cruises overgenomen door eigenaar Ritz Carlton Yacht Collection

De Duitse ultraluxe rederij Sea Cloud Cruises zal worden overgenomen door het bedrijf The Yacht Portfolio. Deze maritieme investeringsmaatschappij is ook eigenaar van de nieuwe rederij The Ritz Carlton Yacht Collection. Sea Cloud Cruises is gevestigd in Hamburg en heeft drie prachtige zeilschepen in de vloot; Sea Cloud (109.5 meter; 64 passagiers), Sea Cloud II (117 meter; 94 passagiers) en de gloednieuwe aanwinst Sea Cloud Spirit (138 meters 136 passagiers).

“Sea Cloud biedt zo’n unieke, milieuvriendelijke ervaring in het cruises, die goed aansluit bij onze voortdurende focus op het opbouwen van een sterke portefeuille van luxe nichemerken”, zegt Douglas Prothero, CEO van The Yacht Portfolio. “We kijken ernaar uit om dit met het Sea Cloud-team af te ronden en de volgende groeifase van het merk op het gebied van luxe cruises te ondersteunen.”

Sea Cloud Cruises blijft in Hamburg

Al meer dan 40 jaar volgt Sea Cloud Cruises het principe van duurzaam toerisme, waarbij windenergie wordt gebruikt om unieke, luxe zeilervaringen over de hele wereld te bieden. Het grootste deel van elke reis wordt uitgevoerd onder de zeilen, motoren uit, wat de schoonste manier biedt om op zee te reizen. De Tall Ships van Sea Cloud bieden een ontspannen sfeer, attente service en veel trouwe klanten.

Met de voorgenomen overname geeft The Yacht Portfolio ook een duidelijk signaal af voor continuïteit. Naast de voortzetting van het succesvolle bedrijfsmodel, blijft het hoofdkantoor van Sea Cloud Cruises gevestigd in Hamburg. Bovendien blijft het zeer ervaren en gemotiveerde team van medewerkers in dienst als onderdeel van deze transactie. Dit zorgt ervoor dat de persoonlijke relaties van de medewerkers met alle klanten en zakenpartners ook behouden blijven. Het is de bedoeling dat de bestaande reisplanning en charterverplichtingen worden voortgezet.

Het succesvolle concept van Sea Cloud Cruises was voor The Yacht Portfolio de doorslaggevende factor om contact te zoeken met Sea Cloud Cruises om een ??gewenste groeistrategie in dit exclusieve marktsegment na te streven. Sea Cloud Cruises is de tweede merkuitbreiding van The Yacht Portfolio, na The Ritz-Carlton Yacht Collection.

 

Cruise met MS Nordlys vanuit Bergen – 6 nachten


Schip: MS Nordlys
Route: Bergen / Floro / Molde / Kristiansund / Rorvik / Bronnoysund / Svolvear / Stokmarknes… Meer
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 2,805

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met MS Nordnorge vanuit Kirkenes – 5 nachten


Schip: MS Nordnorge
Route: Kirkenes / Berlevag / Mehamm / Tromso / Tromso / Stamsund / Bodo / Rorvik… Meer
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 2,342