20 maart 2023

Norwegian Cruise Line Holdings neemt afscheid van Frank J. Del Rio

Norwegian Cruise Line Holdings heeft bekend gemaakt dat Frank J. Del Rio met pensioen gaat en afscheid neemt. Zijn functie als President en Chief Executive Officer van het bedrijf en de Raad van Bestuur zal hij met ingang van 30 juni 2023 neer leggen.

Del Rio zal tot 2025 dienen als adviseur van de raad van bestuur. Harry J. Sommer, die sinds 2020 President en Chief Executive Officer van de rederij Norwegian Cruise Line fungeerde, is aangesteld om Del Rio op te volgen en zal ook toetreden tot de directie van het bedrijf met ingang van 1 juli 2023.

David J. Herrera, die sinds 2021 Chief Consumer Sales and Marketing Officer van NCL is, zal Sommer opvolgen als President van NCL, met ingang van 1 april 2023.

Sinds 2015

Del Rio leidt het bedrijf sinds 2015 en daarvoor leidde hij Prestige Cruise International. Norwegian Cruise Line kocht Prestige Cruise International in 2014 en verwierf daarbij Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises. Del Rio richtte destijds in 2002 Oceania Cruises op en creëerde zo een nieuwe “upper premium” rederij in de cruise-industrie.

Tijdens zijn ambtstermijn bij Norwegian Cruise Line Holdings leidde Del Rio met succes het bedrijf bij het verwelkomen van acht nieuwe en innovatieve schepen sinds 2015, het introduceren van de tweede privé-eilandbestemming van het bedrijf, Harvest Caye, en het behalen van toonaangevende opbrengsten en financiële resultaten. Del Rio leidde het bedrijf ook door de COVID-19-pandemie, de meest tumultueuze tijd in zijn 56-jarige geschiedenis.

Harry Sommer, 55, heeft meer dan 30 jaar ervaring in de cruise-industrie op het gebied van verkoop, marketing, inkomstenbeheer, passagiersdiensten, routeontwikkeling en internationale bedrijfsontwikkeling en -activiteiten. Naast zijn rol als President en Chief Executive Officer van NCL, breidde Sommer zijn verantwoordelijkheden de afgelopen maanden uit met toezicht op alle andere inkomstengenererende functionele gebieden van het bedrijf, waaronder Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

“Het leiden van Norwegian Cruise Line Holdings is een van de meest lonende ervaringen in mijn professionele carrière geweest”, zegt Frank Del Rio. “Mijn oprechte dank gaat uit naar onze 39.000 teamleden over de hele wereld wier innovatie, vasthoudendheid en samenwerking dit bedrijf hebben versterkt en de meest gepassioneerde en loyale basis van cruisers in de branche hebben opgebouwd. Met het bedrijf stevig gepositioneerd voor 2023 en daarna, ben ik ervan overtuigd dat dit het juiste moment is om het stokje door te geven aan Harry. Na tientallen jaren nauw met Harry te hebben samengewerkt, weet ik uit de eerste hand dat zijn talent en vaardigheden bij uitstek geschikt zijn om dit bedrijf naar het volgende tijdperk te brengen. Ik kijk ernaar uit om de komende maanden nauw te blijven samenwerken met Harry, de raad van bestuur en ons managementteam om een naadloze overgang te verzekeren, en ik ben verheugd om na de overgang als senior adviseur van de raad van bestuur te blijven dienen.

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Nassau / Great Stirrup Cay / Bahamas / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 903

Cruise met Norwegian Escape vanuit Barcelona – 4 nachten


Schip: Norwegian Escape
Route: Barcelona / Cannes / Livorno / Livorno / Civitavecchia
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 1,291

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Nassau / Great Stirrup Cay / Bahamas / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 786

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Key West / Great Stirrup Cay / Bahamas / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 775

Cruise met Norwegian Sky vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Norwegian Sky
Route: Miami / Bahamas / Nassau / Great Stirrup Cay / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 676

Cruise met Norwegian Jade vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Norwegian Jade
Route: Port Canaveral / Key West / Cozumel / Great Stirrup Cay / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 993

Cruise met Norwegian Breakaway vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Breakaway
Route: New York / Royal Naval Dockyard / Royal Naval Dockyard / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,419

Cruise met Norwegian Jade vanuit Port Canaveral – 4 nachten


Schip: Norwegian Jade
Route: Port Canaveral / Nassau / Great Stirrup Cay / Bahamas / Port Canaveral
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 801

Cruise met Norwegian Joy vanuit New York – 5 nachten


Schip: Norwegian Joy
Route: New York / Kings Wharf / Kings Wharf / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 1,439