27 maart 2023

Kiellegging Silver Ray bij Meyer Werft in Papenburg

Silversea Cruises en Meyer Werft vierden op 23 maart de kiellegging van de Silver Ray. Deze kiellegging van het nieuwe Silversea schip markeert het begin van de montage van het schip.

Het tweede schip in de nieuwe Nova-klasse van Silversea komt in de zomer van 2024 in de vaart. Daarbij is de Silver Ray het tweede LNG schip van de rederij. Samen met de eerste, de Silver Nova, zijn het de meest duurzame schepen in de vloot. De beide Silversea schepen kunnen 728 passagiers meenemen.

Barbara Muckermann, president en CEO van Silversea, en Jan Meyer, algemeen directeur van Meyer, waren onder de aanwezigen. Zij plaatseten een herdenkingsmunt, met het silhouet van Silver Ray, onder een voorgemonteerde module als symbool van geluk. Het blok staal had een gewicht van 230 ton en een lengte van ongeveer 47 meter bij 8 meter. De aanwezigen hieven vervolgens het glas om de belangrijke mijlpaal te vieren.

Muckermann:“Er wordt geanticipeerd op de introductie van onze baanbrekende Nova-klasse schepen, met Silver Nova die deze zomer aan de vloot zal worden toegevoegd. Behalve dat het twee van de meest duurzame ultra-luxe cruiseschepen zijn die ooit zijn gelanceerd, zullen de Nova-klasse schepen voor het eerst in de geschiedenis van onze rederij een asymmetrisch ontwerp en een horizontale lay-out introduceren, evenals geheel nieuwe openbare ruimtes.”

 

“De Nova-klasse zal nieuwe maatstaven zetten op weg naar cruisen met nul procent uitstoot. We zijn daarom verheugd om vandaag een nieuwe symbolische stap te zetten in de bouw van Silver Ray met de kiellegging. Ik ben er zeker van dat het ultra-luxe schip in staat zal zijn om aan de hoge eisen van haar gasten te voldoen en zal hen inspireren met haar innovatieve design”, aldus Jan Meyer, directeur van de Meyer Werft.

Cruise ook in luxe bij:

 

Cruise met MS Nordlys vanuit Bergen – 6 nachten


Schip: MS Nordlys
Route: Bergen / Floro / Molde / Kristiansund / Rorvik / Bronnoysund / Svolvear / Stokmarknes… Meer
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 2,805

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met MS Nordnorge vanuit Kirkenes – 5 nachten


Schip: MS Nordnorge
Route: Kirkenes / Berlevag / Mehamm / Tromso / Tromso / Stamsund / Bodo / Rorvik… Meer
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 2,342