13 april 2023

EXPLORA I voltooit succesvolle proefvaart op zee

Explora Journeys, het luxe cruisemerk van de MSC Group, heeft donderdag laten weten dat EXPLORA I haar proefvaart met succes heeft afgerond. Dit is de eerste in een vloot van maximaal zes schepen die wordt gebouwd door scheepsbouwer Fincantieri in Italië.

Na de succesvolle proefvaart ondergaat EXPLORA I nu de laatste voorbereidingen voordat ze in juli 2023 aan haar eerste reis begint. De bouw van het schip van 63.900 brutotonnage begon op 10 juni 2021 op de scheepswerf in Monfalcone, Italië. De doopceremonie voor EXPLORA I vindt plaats op 8 juli in Civitavecchia nabij Rome. Daarna volgt haar maiden voyage met vertrek op 17 juli vanuit Southampton. Het betreft een 15-daagse cruise naar de Noorse fjorden en de poolcirkel met Kopenhagen als eindbestemming.

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys zei: “Onze visie en doel vanaf de eerste dag is geweest om een ??oceaanreiservaring als geen ander te creëren en we zijn verheugd dat de eerste van onze baanbrekende nieuwe klasse schepen, EXPLORA I, zal gaan varen in juli 2023. De proefvaart is een cruciaal onderdeel van het proces en we zijn blij dat EXPLORA I met vlag en wimpel is geslaagd. Ons team heeft onvermoeibaar gewerkt aan het ontwerpen en bouwen van een schip dat de perfecte combinatie biedt van luxe, avontuur en duurzaamheid, en we kunnen niet wachten om het met onze gasten te delen.”

Cruise met MS Nordlys vanuit Bergen – 6 nachten


Schip: MS Nordlys
Route: Bergen / Floro / Molde / Kristiansund / Rorvik / Bronnoysund / Svolvear / Stokmarknes… Meer
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 2,805

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met MS Nordnorge vanuit Kirkenes – 5 nachten


Schip: MS Nordnorge
Route: Kirkenes / Berlevag / Mehamm / Tromso / Tromso / Stamsund / Bodo / Rorvik… Meer
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 2,342