18 maart 2023

EXPLORA I begonnen aan eerste zeetesten

EXPLORA I is vrijdag vanaf de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone vertrokken voor haar eerste zeetest. Het gaat naar verwachting om een korte proefvaart in de Adriatische Zee waarbij diverse nautische en technische testen worden uitgevoerd o.a. op het gebied van comfort, veiligheid, manoeuvreerbaarheid en brandstofefficiëntie.

Het is een nieuwe mijlpaal in de bouw van het eerste cruiseschip in de vloot van de nieuwe ambitieuze ultra-luxe rederij Explora Journeys. Er staan in totaal 6 nieuwbouwschepen gepland. Afgelopen maand vierde Explora Journeys ook al de muntceremonie van Explora II. De eerste reis van EXPLORA I staat op 17 juli 2023 gepland vanuit Southampton.

Na de maidenvoyage blijft het schip nog even in Noord-Europa en bezoekt ze onder andere IJsland, Scandinavië, de Oostzee en ook Nederland (22 augustus 2023 in Rotterdam). EXPLORA I (64.000 brutoton) bevat 461 suites met uitzicht op zee voor 1.000 passagiers. Het beschikt over 14 dekken en meer dan 2500 vierkante meter aan buitenruimte.

Cruise met MS Nordlys vanuit Bergen – 6 nachten


Schip: MS Nordlys
Route: Bergen / Floro / Molde / Kristiansund / Rorvik / Bronnoysund / Svolvear / Stokmarknes… Meer
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 2,805

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met MS Nordnorge vanuit Kirkenes – 5 nachten


Schip: MS Nordnorge
Route: Kirkenes / Berlevag / Mehamm / Tromso / Tromso / Stamsund / Bodo / Rorvik… Meer
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 2,342