09 maart 2023

Cunard winterprogramma 2025 met eerste wereldcruise Queen Anne

Cunard heeft het winter 2025-programma aangekondigd met als één van de hoogtepunten, de eerste wereldcruise van het nieuwe schip Queen Anne. Alle vier schepen zullen in de winter varen: Queen Elizabeth, Queen Victoria, vlaggenschip Queen Mary 2 en het nieuwste schip van de rederij, Queen Anne waarbij ze 57 landen aandoen. Er zijn zes maiden calls voor de vloot in Alaska, Australië, Nieuw-Caledonië, Vanuatu en Japan. De langverwachte Queen Anne zal het enige schip zijn dat in 2025 een volledige wereldreis aanbiedt.

De rederij biedt meer dan 133 reizen aan met bezoeken aan 159 unieke bestemmingen over de hele wereld.

“We zijn verheugd dat Queen Anne in 2025 de wereldreis zal maken”, zegt Matt Gleaves, Vice President Commercial bij Cunard in Noord-Amerika. “Met vier schepen in onze vloot hebben we de mogelijkheid om meer tijd door te brengen in specifieke regio’s over de hele wereld, en gasten kunnen bestemmingen uitgebreid verkennen”.

 

Alaska

Cunard kondigt ook het zomerprogramma van Queen Elizabeth voor 2024 in Alaska aan, waar ze tien rondreizen vanuit Vancouver zal maken, variërend van 9 tot 11 nachten. Het schip zal de Hubbard-gletsjer en Glacier Bay National Park bezoeken, en hoofdstad Juneau, Icy Strait Point, Ketchikan en meer. Ze zal ook twee maiden calls doen bij Misty Fjords en Wrangell.

Wereldreis Queen Anne

Queen Anne vertrekt op 9 januari 2025 voor haar allereerste wereldreis, waarbij ze vijf continenten aandoet en meer dan 30 havens bezoekt tijdens deze reis van 107 nachten, heen en terug vanuit het Britse Southampton. Ze zal negen overnachtingen aanbieden in mooie bestemmingen zoals Honolulu, Sydney, Hong Kong en Dubai, evenals drie late avondafvaarten, waardoor gasten de tijd hebben om elke stad ten volle te verkennen.

Queen Mary 2

Queen Mary 2 zal haar tijd verdelen tussen cruisen in het Caribisch gebied en transatlantische overtochten van januari tot mei 2025, met extra cruises in de Middellandse Zee. Routes variëren van 7 tot 35 nachten en vertrekken vanuit New York, Southampton en Rome. De oceanliner zal vier overnachtingen aanbieden in Curacao, Funchal,  Lissabon en New York, met drie vertrekken ‘s avonds laat in Bridgetown, Barbados; Vigo en Malaga, Spanje.

Queen Victoria

Queen Victoria zal begin 2025 acht reizen in Zuid-Amerika aanbieden die kunnen worden gecombineerd voor de 85 nachten durende Zuid-Amerikaanse ontdekkingsreis vanuit Hamburg, inclusief cruisen rond Kaap Hoorn, het zuidelijkste punt van de Chileense Tierra del Fuego-archipel. Queen Victoria biedt vijf overnachtingen aan in Amsterdam, Rio de Janeiro, Buenos Aires en Callao en vijf late-avondafvaarten.

Queen Elizabeth

Queen Elizabeth zal juni tot en met september 2024 doorbrengen te midden van de ontzagwekkende landschappen van Alaska met retourvluchten vanuit Vancouver. Na een tussenstop in San Francisco zal ze de hele herfst routes aanbieden in Australië en Nieuw-Zeeland met reizen variërend van 2 tot 38 nachten. In februari 2025 zal Queen Elizabeth naar Singapore varen en tot mei in Oost-Azië blijven, met stops in Vietnam, Hong Kong, de Filippijnen, Taiwan, Japan en Korea.

Vier Queens tijdens één reis

Voor avontuurlijke cruisereizigers zijn er twee mogelijkheden om alle vier de Queens in één reis te proeven. De ervaring begint op Queen Victoria in juni 2024, waar gasten de Middellandse Zee zullen bevaren en havens in Kroatië, Malta en Italië zullen aandoen. Na een paar dagen in Rome te hebben doorgebracht, gaan de gasten samen met Queen Anne naar Spanje en de zonovergoten eilanden Sardinië en Mallorca voordat ze van boord gaan in Southampton. Daar zullen gasten zich bij Queen Mary 2 voegen op een transatlantische oversteek in westelijke richting en van New York naar Vancouver vliegen. Queen Elizabeth is de gastdame van het laatste deel van de reis naar Alaska. Een soortgelijke ervaring kan in omgekeerde volgorde worden beleefd, beginnend in Alaska, met een oversteek in oostelijke richting, reizend door de Noorse fjorden en eindigend in de Middellandse Zee.

Cunard’s 2025 winterprogramma en de 2024 Alaska cruises zijn beschikbaar vanaf 16 maart 2023. World Club-leden kunnen boeken op 15 maart 2023.

Cruise met Queen Mary 2 vanuit Southampton – 6 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: Southampton / New York
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 990

Cruise met Queen Mary 2 vanuit Southampton – 6 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: Southampton / New York
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 990

Cruise met Queen Mary 2 vanuit Southampton – 6 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: Southampton / New York
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,090

Cruise met Queen Anne vanuit Civitavecchia – 6 nachten


Schip: Queen Anne
Route: Civitavecchia / Cartagena / Gibraltar / Southampton
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 1,590

Cruise met Queen Mary 2 vanuit Southampton – 4 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: Southampton / Zeebrugge / Zeebrugge / Southampton
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 770

Cruise met Queen Mary 2 vanuit Quebec – 5 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: Quebec / Quebec / Sydney / New York
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 920

Cruise met Queen Mary 2 vanuit Southampton – 4 nachten


Schip: Queen Mary 2
Route: Southampton / Hamburg / Southampton
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 730

Cruise met Queen Victoria vanuit Southampton – 4 nachten


Schip: Queen Victoria
Route: Southampton / Zeebrugge / Amsterdam / Amsterdam / Southampton
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 690