04 januari 2022

Cruisemaatschappijen stoppen tijdelijk met varen in Brazilië

Volgens CLIA (Cruise Lines International Association) Brazilië hebben de cruisemaatschappijen die momenteel actief zijn in Brazilië vrijwillig besloten om haar cruise-activiteiten tijdelijk, in ieder geval tot 21 januari 2021, te stoppen. Inconsistenties in de interpretatie van overeengekomen COVID-19-protocollen zouden de reden zijn voor de cruisestop. De komende periode zal de brancheorganisatie  met de lokale autoriteiten om de tafel gaan zitten om de problemen op te lossen. Op dit moment varen er vijf cruiseschepen van MSC Cruises en Costa Cruises in het Zuid-Amerikaanse land. Het gaat om MSC Seaside, MSC Splendida, MSC Preziosa, Costa Diadema en Costa Fascinosa.

‘In de afgelopen weken hebben de cruisemaatschappijen een reeks situaties meegemaakt die rechtstreeks van invloed waren op de exploitatie van hun schepen. Ze hebben aanzienlijk ongemak veroorzaakt voor passagiers die uitkeken naar hun vakantie op zee volgens het gezondheids- en veiligheidsprotocol. We zijn buitengewoon bezorgd dat de robuuste gezondheids- en veiligheidsprotocollen van de cruise-industrie, ontwikkeld in samenwerking met de bevoegde autoriteiten en die effectief zijn gebleken, in twijfel worden getrokken op een moment dat ze als model voor anderen zouden moeten dienen’, aldus CLIA Brazilië.

CLIA Brazilië vervolgt: ‘Het is heel jammer dat onze leden deze beslissing in Brazilië moeten nemen. Wel is het belangrijk dat er afstemming is tussen de scheepsprotocollen en de afspraken aan land. We kijken ernaar uit om deze overeenkomsten te verduidelijken om te zorgen voor een naadloos plan tussen de rederijen en de autoriteiten op alle niveaus’. Protocollen die momenteel in Brazilië van kracht zijn omvatten verplichte COVID-19-vaccinatie voor passagiers en bemanning, testen voor inscheping en tijdens cruises, verminderde capaciteit en verplichte mondkapjes voor passagiers en bemanning.

Cruise met MS Nordlys vanuit Bergen – 6 nachten


Schip: MS Nordlys
Route: Bergen / Floro / Molde / Kristiansund / Rorvik / Bronnoysund / Svolvear / Stokmarknes… Meer
Reisduur: 6 dagen
vanaf:

€ 2,805

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met MS Nordnorge vanuit Kirkenes – 5 nachten


Schip: MS Nordnorge
Route: Kirkenes / Berlevag / Mehamm / Tromso / Tromso / Stamsund / Bodo / Rorvik… Meer
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 2,342