06 april 2020

Coral Princess eindelijk ook in Florida gearriveerd

Net als de Zaandam  heeft de Coral Princess van Princess Cruises eindelijk kunnen aanmeren in Florida. De Coral Princess was onderweg sinds het einde van haar cruise op 19 maart en mocht op 4 april aanmeren. Zieken werden naar lokale ziekenhuizen in de regio gebracht. Andere passagiers mogen na een screening van boord met mondkapjes. Berichten in Amerikaanse media zeggen dat er minstens 3 passagiers aan boord, dan wel na het van boord gaan, zijn overleden.

De cruise begon op 5 maart in Santiago voor een Zuid-Amerika reis die zou eindigen op 19 maart in Buenos Aires. Halverwege deze cruise besloot Princess op 12 maart, om alle cruises stil te leggen. Helaas kon het schip door havensluitingen niet eerder ergens aanmeren.

Aan boord van de Coral Princess waren 1.898 mensen aan boord, inclusief 1.020 gasten en 878 personeelsleden. Het medisch centrum aan boord bemerkte veel zieken. Na Coronatesten bleken 12 Coronazieken aan boord, 7 gasten en 5 personeelsleden. Het schip mocht in Barbados op 31 maart Coronatesten in ontvangst nemen, verder mocht niemand van boord.

Alle passagiers en personeelsleden (die niet aan het werk waren), moesten in hun hut blijven.