29 maart 2020

Celebrity Apex digitaal overgedragen aan Celebrity Cruises

Voor de eerste keer in de historie is er een nieuw cruiseschip virtueel opgeleverd aan haar opdrachtgever. Celebrity Cruises verwelkomde de Celebrity Apex, het tweede schip in de Edge-klasse, in haar vloot na een overdracht via video conference met vertegenwoordigers van de Franse scheepswerf Chantiers de l’Atlantique. Traditiegetrouw gaf kapitein Dimitris Kafetzis de opdracht om de Franse en Amerikaanse vlaggen uit te wisselen, terwijl op de achtergrond het volkslied van elk land speelde.

“Elke oplevering is uniek, net zoals elk schip uniek is. Hoewel de omstandigheden op dit moment vrij uniek zijn, is het passend dat zo’n innovatief schip als Celebrity Apex digitaal wordt opgeleverd”, aldus Lisa Lutoff Perlo, president en CEO van Celebrity Cruises. “Deze dag is net zo betekenisvol omdat ik de toewijding ken van het scheepswerfteam, de bemanning aan boord en ons Celebrity-team dat dit schip tot leven heeft willen brengen. Celebrity Apex is een prachtig schip en ik ben heel trots haar te verwelkomen in onze familie”.

“We hadden de eer om het eerste Edge klasse-schip, Celebrity Edge, en zo veel meer prachtige schepen te bouwen gedurende onze samenwerking door de jaren heen. Celebrity Apex is uitzonderlijk en we weten dat ze nog vele jaren goed zal worden ontvangen en van wordt genoten’, aldus Laurent Castaing, General Manager, Chantiers de l’Atlantique.

“Ik kijk uit naar rustigere tijden wanneer we gasten kunnen verwelkomen aan boord van de nieuwste toevoeging aan onze prachtige vloot. Ik heb grote verwachtingen van haar eerste vertrek uit Barcelona op 20 mei’, voegde Lutoff-Perlo eraan toe.