10 mei 2023

Carnival Cruise Line onthult nieuw restaurant op Carnival Venezia

Carnival Cruise Line heeft een nieuw specialiteitenrestaurant onthuld dat haar debuut zal maken op de Carnival Venezia, het cruiseschip dat de komende weken in dienst zal treden bij Carnival. Het betreft een uniek Italiaans restaurant genaamd Il Viaggio, Italiaans voor “de reis”. Het belooft een reis door Italië door de rijke keuken van het land.

In het restaurant worden specialiteiten uit verschillende Italiaanse regio’s onder de aandacht gebracht. Het gaat dan om authentieke Italiaanse gerechten en drankjes. Reserveringen voor Il Viaggio zijn nu mogelijk voor passagiers die geboekt hebben voor aanstaande cruises op Carnival Venezia. Er wordt, net als bij de andere specialiteitenrestaurants bij Carnival, een toeslag gerekend om te dineren in Il Viaggio.

Op het menu staan “Favorito”-gerechten zoals de Siciliaans geïnspireerde Pollo Parmigiana-pizza, die is gemaakt met een kipkorst met tomaten-basilicumsaus, mozzarella, pepperoncini-vlokken, parmezaanse kaas en een honing-chilidressing, en de door Lombardije beïnvloede Lombata Milanese, een 16-oz Kalfskarbonade met been, licht gepaneerd, gebakken en geserveerd met een groene salade.

Het verfijnde decor van het restaurant staat in het teken van het thema reizen door Italië. Dat is zichtbaar via kunstwerken en architecturale accenten. Passagiers krijgen ook de mogelijkheid om buiten te dineren op de Lanai van het restaurant.

Il Viaggo beschikt daarnaast over een open keuken, waar passagiers chef-koks het verse focacciabrood zien bakken dat de bemanningsleden aan elke tafel zullen delen om hen te verwelkomen.

Carnival Venezia is het eerste cruiseschip dat Carnival Fun ‘Italian Style’ presenteert. Het ligt momenteel in droogdok en krijgt een opknapbeurt in Spanje voordat het begint aan een 15-daagse Carnival Journeys transatlantische oversteek op 29 mei 2023 van Barcelona, Spanje naar New York City.

Het cruiseschip zal op 15 juni 2023 in haar nieuwe thuishaven in New York aankomen en beginnen met cruises vanaf de Manhattan Cruise Terminal.

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met Carnival Radiance vanuit Los Angeles (Long Beach) – 4 nachten


Schip: Carnival Radiance
Route: Los Angeles (Long Beach) / Catalina Island / Ensenada / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 310

Cruise met Carnival Conquest vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Carnival Conquest
Route: Miami / Princess Cays / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 366