17 maart 2023

Carnival Cruise Line eerste cruiserederij met 100 miljoen passagiers

Carnival Cruise Line heeft donderdag aangekondigd dat het een belangrijke mijlpaal voor de cruisebranche heeft bereikt door als eerste cruiserederij 100 miljoen passagiers aan boord te verwelkomen sinds haar eerste afvaart. President van Carnival, Christine Duffy, bezocht Carnival Sunrise donderdag tijdens het inschepen van nieuwe passagiers in PortMiami, waar het bedrijf werd opgericht. Zij werden bedankt voor het kiezen van ‘fun’ sinds 1972 en het maken van Carnival tot de ‘populairste’ cruisemaatschappij ter wereld.

Passagiers Debi en David Clifford, die op vakantie zijn vanuit Ohio, werden aangemerkt als de 100 miljoenste passagiers. Ze werden groots onthaald door Duffy, kapitein Luca Cherchi en zijn bemanning. Andere passagiers die aan boord stapten konden ook deelnemen aan de festiviteiten door o.a. speciale “One in 100 Million” foto’s te laten maken.

“We zijn de eerste cruisemaatschappij die deze ongelooflijke mijlpaal van 100 miljoen gasten bereikt en ik geloof dat dit een bewijs is van de leuke, inclusieve sfeer die onze gewaardeerde gasten en onze buitengewone teamleden de afgelopen 51 jaar samen aan boord van onze schepen hebben gecreëerd. ”, zegt Christine Duffy, voorzitter van Carnival Cruise Line. “Er komt zeker nog veel meer leuks aan. We blijven onze activiteiten in een snel tempo uitbreiden – met drie schepen die tegen de lente van volgend jaar bij onze vloot komen.”

Het bedrijf bereidt zich voor op een ‘nieuw’ schip dat in mei debuteert. Carnival Venezia zal het aanbod van Carnival in New York uitbreiden van seizoensgebonden naar het hele jaar door en een groot aantal geheel nieuwe “Carnival Fun Italian Style”-ervaringen tot leven brengen. Later dit jaar zal Carnival Jubilee, een derde zusterschip van Mardi Gras en Carnival Celebration, zich bij de vloot voegen en vertrekken vanuit Galveston, Texas. In het voorjaar van 2024 zal Carnival Firenze, zusterschip van Carnival Venezia, het hele jaar door cruises vanuit Long Beach, Californië varen.

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met Carnival Radiance vanuit Los Angeles (Long Beach) – 4 nachten


Schip: Carnival Radiance
Route: Los Angeles (Long Beach) / Catalina Island / Ensenada / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 310

Cruise met Carnival Conquest vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Carnival Conquest
Route: Miami / Princess Cays / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 366