19 januari 2023

Carnival Corporation breidt Starlink wifi-service van SpaceX uit

Carnival Corporation heeft een overeenkomst bereikt met SpaceX voor de implementatie van de Starlink Wi-Fi-service in haar wereldwijde vloot. Het moet leiden tot een snellere en betrouwbaardere internetservice aan boord. Het bedrijf is in december 2022 begonnen met de implementatie bij Carnival Cruise Line en AIDA Cruises en staat nu dus aan de vooravond om de service uit te breiden aan boord van Princess Cruises, Holland America Line, Seabourn, P&O Cruises, Costa Cruises en Cunard.

“De toegevoegde bandbreedte geeft onze cruisemerken de mogelijkheden en flexibiliteit om nieuwe diensten en functies voor gasten te introduceren, en om operationele functies zoals monitoring van apparatuur aan boord en real-time communicatie tussen schip en teams aan wal te stimuleren”, aldus Josh Weinstein, CEO van Carnival Maatschappij. “En belangrijker, het toevoegen van de innovatieve technologie van Starlink aan het bestaande connectiviteitsplatform van het bedrijf zal onze geweldige bemanning ook helpen om in contact te blijven met vrienden en geliefden.”

Starlink is een leider op het gebied van Low Earth Orbit (LEO) satelliettechnologie, waardoor reizigers die Starlink gebruiken kunnen genieten van supersnel internet op zee. Andere cruisemaatschappijen die zijn begonnen met de implementatie ervan zijn o.a. Hurtigruten en Royal Caribbean.

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met Carnival Radiance vanuit Los Angeles (Long Beach) – 4 nachten


Schip: Carnival Radiance
Route: Los Angeles (Long Beach) / Catalina Island / Ensenada / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 310

Cruise met Carnival Conquest vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Carnival Conquest
Route: Miami / Princess Cays / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 366