28 maart 2023

Bemanning Carnival Valor redt gestrande Hondurezen

De bemanning van Carnival Valor van Carnival Cruise Line heeft zondag drie Hondurezen gered uit een kleine boot in de Golf van Mexico nadat de Amerikaanse kustwacht (USCG) het schip had gewaarschuwd en om hulp had gevraagd bij de redding.

De scheepsofficieren werden rond het middaguur gecontacteerd door USCG-functionarissen, aangezien Carnival Valor ongeveer 35 zeemijl verwijderd was van de boot in nood. De bemanning van het schip veranderde onmiddellijk van koers om het bootje te vinden en de redding te voltooien met behulp van een van de reddingsboten van het schip.

 

Drie mannen, allemaal uit Honduras, werden gered van de gestrande boot en verwelkomd op Carnival Valor. De drie mannen zijn nagekeken door het medisch personeel van het schip en maken het goed. Ze krijgen eten en onderdak tot Carnival Valor maandag Costa Maya bereikt.

De route van Carnival Valor blijft ongewijzigd. Het schip is zaterdag vanuit thuis haven New Orleans vertrokken voor een vijfdaagse cruise en zal donderdag terugkeren.

Carnival Valor

Carnival Valor is een schip dat in 2003 in de vaart kwam voor zo’n 2900 passagiers. Het is een cruiseschip uit de Conquest-klasse, waar onder andere ook de Carnival Conquest en Carnival Glory onderdeel van uitmaken.

Cruise met Carnival Freedom vanuit Port Canaveral – 5 nachten


Schip: Carnival Freedom
Route: Port Canaveral / Nassau / Princess Cays / Grand Turk / Port Canaveral
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 932

Cruise met Carnival Radiance vanuit Los Angeles (Long Beach) – 4 nachten


Schip: Carnival Radiance
Route: Los Angeles (Long Beach) / Catalina Island / Ensenada / Los Angeles (Long Beach)
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 310

Cruise met Carnival Conquest vanuit Miami – 4 nachten


Schip: Carnival Conquest
Route: Miami / Princess Cays / Nassau / Miami
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 366