15 december 2021

AIDAnova als 10e schip in vloot gestart

Op 13 december 2021 bereikte AIDAnova voor het eerst sinds lange tijd weer de haven van Hamburg. Na een bezoek aan Rotterdam en een ankerplaats verblijf nabij Scheveningen, arriveerde het schip Hamburg. De bemanning van het schip stuurde een liefdevolle lichtboodschap “Moin ? HH” naar de Hamburgers langs de Elbe.

AIDAnova vertrok op dinsdag 14 december als 10e AIDA-kusmondschip dit jaar dat weer is gaan varen. Het eerste cruiseschip ter wereld dat voor 100 procent wordt geëxploiteerd met vloeibaar aardgas (LNG) met een lage emissie, ontving twee jaar geleden de Blauwe Engel van de Duitse regering voor zijn milieuvriendelijke scheepsontwerp.

In overeenstemming met de komende cruises, is AIDAnova omgetoverd tot een winterwonderland: oversized kerstlichtinstallaties en feestelijk versierde kerstbomen wachten om bewonderd te worden door grote en kleine gasten. De eerste van twee adventsreizen leidt vanaf Hamburg van 14 tot 19 december 2021 naar Kristiansand en Oslo. Op de reis van 19 tot 22 december 2021 wordt alleen Kristiansand bezocht. AIDA gastronomische gast en doopmoeder Andrea Schirmaier-Huber zal aan boord zijn op beide cruises. Gasten hebben de mogelijkheid om samen met de bekende tv-kok lekkere koekjes en kerstchocolade te maken.

Het meest feestelijke programma biedt de reis van 22 december 2021 tot 8 januari 2022 van Hamburg naar Gran Canaria. Gasten beleven de jaarwisseling in Funchal, Madeira. Elk jaar wordt daar een van de meest spectaculaire vuurwerken ter wereld gehouden. Deze cruises is ook voor een korter segment te boeken van/naar Lissabon.

Van januari tot april 2022 gaat AIDAnova naar Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote, enkele van de mooiste eilanden van de Spaanse archipel. De Canarische Eilanden zijn een van de klassiekers voor iedereen die ook in de winter van de zon wil genieten. Deze cruises zijn boekbaar vanaf €499 euro per persoon.

Aan boord

Aan boord van AIDAnova genieten gasten onder meer 17 restaurants en 23 bars, een dubbele waterglijbaan en de klimtuin, de Beach Club, het Theatrium met zijn 360°-podium, de tv-studio en de ruime Body & Soul Organic Spa verwachten. 

 

 

Cruise met AIDAnova vanuit Hamburg – 4 nachten


Schip: AIDAnova
Route: Hamburg / Oslo / Hamburg
Reisduur: 4 dagen
vanaf:

€ 470

Cruise met AIDAnova vanuit Hamburg – 5 nachten


Schip: AIDAnova
Route: Hamburg / Southampton / Parijs / Hamburg
Reisduur: 5 dagen
vanaf:

€ 450