08 april 2020

AIDA Cruises annuleert cruises tot en met 31 mei 2020 en biedt bonus aan

AIDA Cruises heeft bekendgemaakt dat het vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus haar cruiseactiviteiten zeker niet voor 1 juni zal opstarten. Alle cruises tot en met 31 mei 2020 zijn geannuleerd. Eerder had de Duitse cruisemaatschappij al bekendgemaakt tot eind april 2020 niet te varen. Deze periode is nu dus met minimaal 1 maand verlengd. AIDA neemt contact op met alle gasten die reeds een vakantie hadden gepland met de rederij in deze periode. De betreffende boekingen worden op de dag van vertrek chronologisch verwerkt.

AIDA laat weten dat alle gasten waarvan de cruises tussen 8 maart en 31 mei 2020 zijn geannuleerd de reissom die al is betaald krijgen vergoed in de vorm van een reistegoed. Als dank voor het vertrouwen ontvangen gasten een bonus van 10% bovenop het bedrag dat reeds is betaald. Het tegoed kan worden gebruikt voor boekingen tot 31 december 2021 voor het volledige aanbod aan AIDA-reizen. Gasten zijn vrij om te kiezen voor welke diensten ze hun tegoed willen gebruiken – hetzij als verrekening met de reissom, voor een boordtegoed of voor MyAIDA-diensten zoals excursies, specialiteitenrestaurants en wellnessbehandelingen.

Gasten die geen gebruik willen maken van het reistegoed inclusief 10% bonus krijgen ,op verzoek, hun reeds betaalde reissom terugbetaald.